YouTuber Thomas van Grinsven ambassadeur Anti Pest Club

YouTuber Thomas van Grinsven ambassadeur Anti Pest Club

20 juli 2019 Uit Door Nieuws Online Magazine

‘Gewoon Thomas’ zet zich in voor nieuw klassenspel tegen pesten Tijdens de Week tegen Pesten in september zendt de EO op NPO Zapp voor het vijfde jaar de Anti Pest Club uit. Dit jaar wordt er door de EO, NPO Zapp en de Stichting School & Veiligheid ook een interactief spel ontwikkeld dat in klassen en andere groepen gespeeld kan worden!

YouTuber Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) is samen met Anti Pest Club presentatrice Anne-Mar Zwart ambassadeur van het spel.

Mooie toekomst
Thomas: “Ooit werd ik zelf gepest waardoor ik bijna mijn zelfvertrouwen en geloof in de toekomst verloor. Maar door toch voor mijzelf op te komen en heel hard te werken om mijn dromen uit te laten komen, kan ik met een groot hart zeggen dat ik trots ben op wie ik ben geworden. Nu maak ik wekelijks video’s op het YouTube-Kanaal ‘Gewoon Thomas’ waar ruim 320.000 jongeren op geabonneerd zijn. Het onderwerp ‘Pesten’ komt hier vaak aan bod. Door mij in te zetten voor de ‘Week Tegen Pesten’ hoop ik zo veel mogelijk jongeren te kunnen helpen die in dezelfde situatie zitten als waar ik vroeger in zat. En hopelijk zien ze in dat ze zoveel beter zijn en een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Openbreken
Anne-Mar Zwart: “Ik ben echt superblij dat Thomas zich ook gaat inzetten voor de Anti Pest Club. Hij werd zelf gepest, hoe mooi is het dan dat hij die ervaringen nu wil inzetten om anderen te helpen! Twee jaar geleden deed hij zijn verhaal bij de Anti Pest Club en vertelde hij over wat pesten met hem had gedaan. Dat vond ik heel dapper, ik heb echt respect voor de manier waarop hij met het onderwerp pesten omgaat. Hij breekt het open en dat is precies wat wij met de Anti Pest Club ook doen! Daarom past hij heel goed als ambassadeur bij dit nieuwe spel waar we het gesprek over pesten in klassen ook op gang willen krijgen.”

De Week tegen Pesten is dit jaar van 23-27 september. Dagelijks wordt de Anti Pest Club op Zapp uitgezonden vanaf 17.10 uur. In het EO-programma komen kinderen op voor hun gepeste klasgenoten en presentatrice Anne-Mar helpt ze daarbij. De Anti Pest Club won de afgelopen jaren onder meer de Gouden Roos voor beste Europese kinderprogramma.