Lily Allen

Lily Allen moest huilen door de nominatie van de Mercury Music-prijs

27 juli 2018 0 Door Nieuw Nieuws Redactie

Lily Allen was tot tranen toe geroerd nadat haar comeback-album No Shame haar een prestigieuze nominatie voor de Hyundai Mercury Music Prize opleverde.

Het biechtrecord is geprezen als een terugkeer naar vorm nadat Lily zelf toegaf ongelukkig te zijn met Sheezus uit 2014.

Het verschijnen op de shortlist van Mercury op donderdag (26 juli 18) is een leuke verrassing na een tumultueuze paar jaar waarin Lily geconfronteerd werd met de mislukking van haar huwelijk met Sam Cooper.

Toen hij op de nominatie-aankondiging in Londen sprak met Groot-Brittannië’s DIY-magazine, zei een emotionele lelie: “Ik ben gewoon erg overrompeld. Ik ben opeens een beetje huilend – het is nu een soort van hit, ik weet het niet wat gebeurd er!”

Songtekst op No Shame’s tracks gaat in op de huwelijksproblemen van de 33-jarige, ouderlijke zorgen en haar strijd tegen een identiteitscrisis tijdens het maken en promoten van de rampzalige voorganger.

De zanger voegde eraan toe dat het moeilijk was geweest om haar hart in het album te gieten, maar dat ze nu voelde dat het de moeite waard was.

“” Als ik op een heel gelukkige plaats zou zijn geweest, zou de muziek dat hebben weerspiegeld, maar ik was ongelooflijk depressief en worstelde, en zo klinkt het album, “legde ze uit.” Het was een strijd om het te krijgen gedaan. Ik ga niet liegen, het was geen gemakkelijke prestatie, maar ik ben echt blij dat ik hier ben! ”

De jongste genomineerde, 21-jarige rijzende ster Jorja Smith, strijdt met haar voor de prestigieuze Britse en Ierse muziekprijs, die wordt toegekend door een panel van muzikanten en experts uit de sector.

In een interview met BBC Radio 6 Music onthulde de Blue Lights-zangeres dat ze vanaf haar zestiende aan haar genomineerde album Lost & Found had gewerkt.

“Aan de buitenkant ziet het er heel snel uit, omdat ik denk dat er zoveel is gebeurd, ik heb gewerkt met zoals Kendrick (Lamar) en Drake en iedereen, maar ik ben aan het schrijven sinds ik 16 was en heel hard aan het werken dus het werkt niet ik voel me te veel gehaast voor mij. ”

Florence + de machine, de arctische apen en de hoge vliegende vogels van Noel Gallagher behoren tot de andere genomineerden.

Nieuws delen met je vrienden