Kanye West

Kanye West: ‘Het is belangrijk om gesprekken te voeren over geestelijke gezondheid’

augustus 10, 2018 Uit Door de Redactie van Nieuws Online

Kanye West weet dat het belangrijk voor hem is om open over zijn psychische problemen te praten, vooral als lid van de zwarte gemeenschap.

De beroemde hitmaker onthulde dat hij bipolaire stoornis had op het goede spoor Yikes, van zijn album Ye, in juni (18), toen hij riep over “mijn bipolaire s ** t” en erop stond dat hij het niet zag als een handicap, maar als een “supermacht”. Later deelde hij in interviews mee dat hij de afgelopen jaren de diagnose geestelijke gezondheid had.

Tijdens een optreden op Jimmy Kimmel Live! op donderdagavond (09Aug18) legde hij uit hoe belangrijk het is dat mensen praten over hun strijd tegen geestelijke gezondheid.

“Ik denk dat het belangrijk is voor ons om open gesprekken te voeren over geestelijke gezondheid – vooral omdat ik zwart ben,” zei hij. “Omdat we nooit therapeuten in de zwarte gemeenschap hebben gehad, maar nooit een medicijn hebben genomen.” Ik denk dat het goed is dat mijn moeder me op de leeftijd van vijf jaar niet volledig mediceerde, omdat ik misschien nooit ben geweest. En er zijn tijden waar ik tenminste blij ben dat ik het weet (ik ben bipolair) .Zoals zelfs voor dit interview, wist ik dat ik in een kalme toestand wilde blijven. ”

Eerder dit jaar onthulde de 41-jarige aan TMZ.com dat hij zeven pillen had toen hij het ziekenhuis verliet na zijn zenuwinzinking eind 2016. Hij voegde eraan toe dat artsen hem drie pillen per dag willen laten nemen, maar hij neemt alleen een of twee per week.

Tijdens het veelomvattende interview werd de hiphop-ster ook gevraagd naar zijn publieke steun aan de Amerikaanse president Donald Trump en hij verklaarde dat het niet om zijn beleid ging, omdat hij “geen politicus als deze” was.

Jimmy duwde hem om specifiek uit te leggen wat hij steunt over Trump, ter voorbereiding van de tijd die Kanye beroemd verklaarde dat voormalig president George W. Bush “niet om zwarte mensen geeft”. Hij vroeg Kanye of hij dacht dat Trump dat deed, waardoor de rapper voor het eerst in de chat stil werd.

De Gold Digger-ster bleef een paar seconden sprakeloos, dus Jimmy sneed tot een pauze en de kwestie kwam niet meer terug toen de show terugkeerde.