Duncan Laurence

Duncan Laurence met ‘Arcade’ naar het Eurovisie Songfestival 2019

8 maart 2019 Uit Door Nieuw Nieuws Redactie
Duncan Laurence gaat Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2019 met het nummer ‘Arcade’. De singer-songwriter, die ‘Arcade’ deels zelf schreef, maakte dit gisteravond bekend in De Wereld Draait Door. Bekijk de clip van ‘Arcade’ hier

Duncan Laurence over ‘Arcade’: “Tijdens mijn opleiding aan de Rockacademie leerde ik dat je een groot publiek kunt aanspreken zonder je eigen verhaal te verliezen. Ik ging op zoek naar verhalen die ontroeren en iets betekenen, uit mijn eigen leven of dat van een ander. De inspiratie vond ik in het verhaal van een dierbare die op jonge leeftijd is gestorven. De song die toen ontstond doopte ik ‘Arcade’. Bij de totstandkoming van ‘Arcade’ kreeg ik hulp van Joel Sjöö en Wouter Hardy en werd het niet alleen mijn verhaal maar ook een gedeeld verhaal. ‘Arcade’ is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar lijkt.” 

Duncan zal zich de komende tijd met name richten op een zo perfect mogelijke voorbereiding van zijn optreden op een internationaal podium voor een miljoenenpubliek. Dit doet hij samen met zijn creatieve team, bestaande uit onder anderen Hans Pannecoucke (regie), Ignace d’Haese (licht) en Ilse DeLange. 

Op donderdag 16 mei staat Duncan Laurence in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv.
  RadIo: Arjan / TV: Alice / Pers: Sayori
Nieuws delen met je vrienden