Adam Lambert

Adam Lambert: ‘American Idol focus op mijn seksualiteit was schadelijk’

22 juli 2018 0 Door Nieuw Nieuws Redactie

Adam Lambert heeft herinnerd aan de negatieve focus op zijn seksualiteit tijdens zijn tijd als deelnemer aan American Idol. De 36-jarige Queen-frontman, die in 2009 op seizoen acht van de Fox-show verscheen, was al naar zijn familie gekomen.

Maar in een interview met The Guardian vertelde hij dat hij na een geslaagde auditie voor de show onder zware controle was vanwege zijn seksualiteit en de druk om naar het Amerikaanse publiek te komen.

“Kijk, ik ben niet dom. Ik had jarenlang gekeken (American Idol) en iedereen die duidelijk homo was geweest op de show was voor de gek gehouden – (Simon) Cowell zou ze voor de gek houden en het werden grappen, “zuchtte hij en legde uit waarom hij in eerste instantie gebagatelliseerd was zijn seksualiteit. “Ik herinner me dat ik me daarover ongerust maakte toen ik auditie deed. En toen gebeurde het niet met mij en ik dacht: ‘OK, cool.’ ”

Tijdens zijn eerste auditie verwees rechter Cowell naar zijn stem als “theatraal”, een gecodeerde beschrijving die Lambert uitlegde was het begin van velen die hij hoorde.

En nadat een artikel over Lambert de meest opwindende American Idol-deelnemer in jaren bekroonde (en niet alleen omdat hij homo kon zijn) werd gepubliceerd in het tijdschrift Entertainment Weekly, nam de speculatie toe.

“Toen ik begon te groeien in de competitie, en met het artikel, begon ik te beseffen dat mijn seksualiteit groter werd dan wat ik aan het doen was, wat, fundamenteel, ik voelde dat het was mislukt,” zei hij.

Lambert, die verloor in de finale van Kris Allen, die kwam nadat foto’s van hem die een ex-vriend kuste, werden gepubliceerd, kwamen uiteindelijk publiekelijk uit in een interview met Rolling Stone een maand nadat de show was afgelopen.

“Ik herinner me dat de homo-pers mij bekritiseerde omdat ik niet (goed) uit kwam,” zuchtte hij. “Mensen zeiden: ‘Je hebt het niet op de show aangekondigd.’ Dat deed ik niet, maar ik wist ook niet dat ik het moest doen. Ik was al naar buiten gekomen. ‘

Nieuws delen met je vrienden